Nazioarteko izendapen hau irailean egingo den ekitaldi batean formalizatuko da, Napolin, pizza modernoaren sorlekuan. Han jakinaraziko da zein pizzeriak osatuko duten munduko 50 onenen zerrenda.
Bilboko pizzeria baten bidea arrakastara
Demaio 2018an zabaldu zuten Mattias eta Gioel Damaio anaiek, hasieran Italiako iparraldean sortu nahi zuten pizzeria gourmetaren ideia Euskal Herrira ekarriz. 2013an Mattiasek eskualdea ezagutu eta proiektua Bilbon gauzatzea erabaki zuten. Ordutik, tokiko pizzerietan esperientzia pilatuz eta lokal egokia bilatuz, pizza napoletana garaikidea eskaintzeko bidea landu zuten.
2019an, Jader anaia ere batu zen egitasmora, eta helburua argi zuten: Italiako pizzarik bereizgarrienak eta tradizioko jakiak uztartuko zituen espazio bakarra sortzea.
Eboluzioa eta errekonozimendua
Lehen aitortza handia 2022an iritsi zitzaien: Europako 50 pizzeria onenen artean sartu ziren. Ondoren, 2023an bigarren lokal bat zabaldu zuten Bilboko Albia lorategien ondoan. Aurten, berriz, 14. postuari eutsi diote, eta munduko zerrenda nagusian sartzeko ateak zabalik dituzte.
Europa mailako ranking ospetsua
Napoli on the Road pizzeria londrestarra izan da aurtengo irabazlea, iaz ere lehen tokian sailkatu zena. Madrileko Baldoria izan da bigarren, eta Bartzelonako Sartoria Panatieri eta Vienako Via Toledo berdinduta geratu dira hirugarren tokian.
Sailkapen honetan sartzen diren 50 pizzeriak automatikoki izendatzen dira munduko 100 onenen artean, eta iraileko Napoliko galan jakinaraziko da nortzuk izango diren munduko 50 onenak.